Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Assistent Charlotte vertelt

Julie, Mieke, Ruben, Carine, Mohammed, Irene... elk van hen zijn assistenten met een unieke kijk op hun werk. We laten Charlotte aan het woord.

Een baan als persoonlijk assistent bij PASVU is zeer divers en dankbaar. De invulling van de job kan zo verschillend zijn, maar dit maakt het net boeiend en uitdagend.

Bij PASVU bieden we ondersteuning aan mensen van alle leeftijden, in hun eigen omgeving. Dit kan variëren van het helpen bij taken die ze niet meer kunnen doen of hen helpen groeien in hun zelfstandigheid om thuis wonen haalbaar te houden.

Werken bij PASVU is elke dag anders. De ene dag assisteer je iemand die zelfstandig woont en help je bij huishoudelijke taken, terwijl je de volgende dag op school werkt en een cliënt in de klas ondersteunt. Sommige cliënten ondersteun je ook bij het invullen van vrije tijd, zoals samen zwemmen, naar de bioscoop gaan of wandelen. Soms is gewoon 'er zijn' en tijd doorbrengen met de cliënt al voldoende. Samen oude fotoalbums bekijken, herinneringen ophalen, een taartje eten, zingen...

Werken als persoonlijk assistent vereist flexibiliteit. Je werkt met verschillende cliënten, elk met hun eigen problematiek en context. Dit betekent dat je je moet kunnen aanpassen aan elke unieke situatie, maar het zorgt er ook voor dat je nauw betrokken bent bij de mensen waarmee je werkt, wat een heel fijn gevoel geeft. Dit zorgt dat je veel voldoening uit de job haalt en het gevoel hebt écht iets te kunnen betekenen voor de mensen.